Ezen az oldalon a magyarországi kézműves partnereink linkjeit gyűjtöttük össze neked. A listában találhatsz linkeket egyedi ruhát készítőihez, kézműves ékszerek készítőinek oldalaihoz, képzőművészek portfólióihoz és még sok más hasznos és/vagy érdekes oldalhoz.

Az itt összegyűjtött művészek jellemzően megrendelésre gyártanak egyedi eszközöket, vagy meglévő egyedi termékeiket mutatják be, és árulják.

  • Szűrés
  • ruházat
  • kiegészítők
  • egyéb
  • képzőművészet
  • összes
13751_1581500352093391_569422617023331483_n

Flying Heads

A Flying Heads két kreatív magyar lányból álló csapat, akiket az alkotás, a művészet és a divat szeretete hozott össze 2012-ben indai útjuk során. Elkezdtek együtt alkotni, közös témájuk pedig a tollból készült ékszerek lettek.
A toll, mint a szabadság, a szárnyalás szimbóluma hozza közel a természetet az általuk megalkotott kreációkkal.
Elsősorban gyűjtött madártollakkal, újra felhasznált-illetve lehulló bőrökkel, fémekkel, kristályokkal és a természet adta kincsekkel dolgoznak. Gazdag kollekciójukból mindenki megtalálhatja a stílusának, egyediségének megfelelő darabot a tribal-től a steampunk-ig, a romantikustól az alkalmi viseletig. Emellett vásárlóik saját elképzeléseit is boldogan valósítják meg.

A kiegészítõk egyedi és kézzel készített fülbevalók, fül-, fej-, haj és kalapdíszek, hajpántok, valamint nyakékek és testláncok.
A Flying Heads célul tűzte ki, hogy az alkotás szeretetét olyan formában is átadja, hogy segítségükkel az érdeklődő saját kezűleg is elkészítheti a megálmodott darabot. Ezért a lányok havi rendszerességgel rendeznek workshop-okat, ahol az ”együttalkotás” közösségi élménnyé válik.

Ha szívesen elszállnál és mindezt gyönyörűen felcicomázva, keresd Őket a https://www.facebook.com/theflyingheads oldalon!

LOGO`3

Nootka

Madárlátta portékáimat valóban madarak látták, sőt, viselték is.
100%-ig eredeti, valódi tollakkal dolgozom, akiket különféle hazai és
egzotikus madarak adtak nekem örökbe, hogy ti is olyan szép tollakkal
ékeskedjetek,mint ők maguk.

Ékszereim,ruháim és lakáskiegészítőim az egyszerű és letisztult
vonalat követik, a természetesség és natúr szemlélet jegyében. Főként
a természeti népek hagyományai inspirálnak, a törzsi jegyek. Ezeket
igyekszem egyedi elképzelések alapján személyre szabni, figyelembe
véve a különböző anyagok tulajdonságait, a tollak igazi gazdáinak
jellemzőit.

Kedvenc anyagaim a tollak, bőrök, csontok, ásványok. Nem kívánok
semmit sem túlbonyolítani, hiszen a törzsi népek sem tették, ezzel
próbálok igazán natúr természetes, mégis varázslatos jelleget adni kis
csecsebecséimnek. :)


In English:
I use all natural bird parts to create my goods. They are gifts from
both native hungarian and exotic species from all over the world, to
lend you their beauty. My jewelleries, dresses and decorations are
following the clear and simple forms of Nature. I am mainly inspired
by the artworks and motives of natural tribes. My goal is to create
something unique, considering the features of the old(bird) and the
future(customer) wearer. My prefered materials are feathers, leathers,
bones and minerals. I keep my design clear and simple -similar to the
ancient tribe’s patterns- so my little trinkets can have a magical
style. :)

kutyadolog3

Kutyadolog

Újrahasznosított anyagokból nadrágok, szoknyák, táskák,miniruhák és kapucnis (képregény-mozi) pulcsik is mindenféle méretben, színben, formában, mintával…. Megvásárolható: Giháda – Bp. VII. Síp u. 5. – Extrém turi – Only artist…. Kérésre postázunk is!
HA VALÓBAN EGYEDIRE ÉS KÜLÖNLEGESRE VÁGYSZ, de fontos számodra a Föld erőforrásainak kímélése valamint, hogy a természetbe kerülő hulladék mennyisége is csökkenjen, akkor örömödet fogod lelni a kollekciónkban.
Érezd át minden porcikáddal, hogy milyen színes is a világ amelyben élünk… Amennyiben ezt, esetleg figyelmen kívül hagytad eddig, akkor itt a felkérésünk, hogy SZÍNEZZÜK ÁT ÚJRA!

Nyitva: 14-24h-ig

Agneskep

Barna Ágnes

A grafika és festészet világával körülbelül 10 éve ismerkedtem meg, eleinte rajzszakkörök keretein belül. Művészeti alapképzésemet a Zichy Mihály Iparművészeti Szakközépiskolában kezdtem, ahol elektronikus grafikus képszerkesztőként végeztem.
Ezek után a Kaposvári Egyetem Művészeti Kar Elektronikus Ábrázolás Szakán, ezen belül animáció szakirányon szereztem diplomát. A grafikai munkáim mellett tetoválással és psychedelikus dekoráció készítéssel is elkezdtem foglalkozni.

Jelenleg főleg elektronikus grafikák készítésével foglalkozom, melyek témái belső világok látomás­szerű kivetülései. Munkáimat az anyagtalan anyagiság; a valóságban nem tapasztalható fátyolos­füstszerű foltok­vonalak jellemzik. Az alkotás során megpróbálok harmonikus, szakrális elemekkel teli világokat vetíteni a képernyőre, majd a nyomtatandó felületre. Képeimet a végtelen lehetőségből kiinduló, fokozatosan összefűzött értelmes forma­alakzat teremtés jellemzi.


I have been immersed in the world of graphics and painting for about 10 years now, beggining by participating in drawing study groups. I started my basic training of art in Zichy Mihály Art and Craft Secondary School where I graduated as a Computer Graphics Image Editor. I graduated with a diploma in Animation from University of Kaposvar where I studied in the Computer Graphic Design Department within the Faculty of Art. In addition to my graphical works I have started to design and create tattoos and psychedelic decorations.

At present I mostly create computer graphics, the subject of my art is often vision­like projections of inner worlds. My pieces are characterized by immaterial materiality and in reality can not be experienced, veiled, etheral and smoky, lines and spots. I try to create harmonic worlds with sacred elements on the screen and printable surfaces. The elements of the pictures are intergrated and gradually build up from endless combinations

Exhibitions:
– S.U.N. Festival 2014 @Bercel, Hungary
– O.Z.O.R.A. Festival 2014 @Ozora, Hungary
– MAJOR Festival 2014 @ Gyál, Hungary

– VNA Galery 2013 @ Pécs, Hungary

From 2014: Leader decorator and graphic designer at Mho Production

294903_169463886554328_1886964493_n

Hoopdance

Hulahopp karika készítés egyedi igények szerint, hulahopp táncoktatás, tűzzsonglőr bemutató, workshopok, első magyar hoopdance suli.

Mi is az a “hoopdance”?

A hoopdance egyszerű fordításban hulahopp karikával való táncot jelent. Ez a mozgásforma kreatív, szabad, művészi, és jellemzően zenére történik. A gyerekkorban megszokott derékon pörgetés mellett egyszerű trükkökkel is látványos koreográfiát lehet megvalósítani, így az önkifejezés eszköze.
A modern hoopdance-re jellemző, hogy a karikát a test különböző pontjain váltogatva használjuk, így nem csak derékon, hanem karon, lábon, mellkason, nyakon, vagy akár a testen kívül pörgetve látványos és egyszerű elemeket fűzünk össze. Ezek a trükkök lehetnek akrobatikusak, táncosak, statikusak, freestyle stílusról van szó, az előadásmód teljesen szabad.

Böbe Ikotics Design

Gyöngyhímzéssel készült egyedi tervezésű ékszerek.

Ékszereimnél a forma és a színösszeállítás az, amit előre elhatározok, hogy végül is milyen lesz a végeredmény, azt mindig a fejembe nyüzsgő manócskák döntik el.

3 éve kezdtem belekóstolni a gyöngyhímzéssel készült ékszerek tervezésének és készítésének rejtelmeibe .

Az eltelt idő alatt kiderült, hogy ez számomra egy mindent elsöprő, kiapadhatatlan örömforrás.

Amikor leülök a gyöngyeimhez, előttem a készülő ékszer , kezemben a tű , öltögetek és közben meditálok , hallom a belső hangokat , figyelek magamra , közben dudorászok, mosolygok, megszűnik a világ. Nyugalom, öröm és boldogság tölt el. Úgy érzem hazaértem azt csinálom, amit szeretek!

Azt gondolom ez nem hobbi, nem munka, ez színtiszta, olthatatlan szenvedély.

Rastanita Design

Egyedi ékszereket, bőr ékszereket, kiegészítőket, ruhákat készítek, melyeket a természet ihletett és én megalkotom szívvel, lélekkel, szeretettel :)

Bármiből szívesen alkotok, legyen az ásvány, kagyló, fa vagy egy egyszerű kavics :) A csecsebecsék gondos kidolgozással készülnek és nincs két egyforma darab, így biztosan nem jön szembe veled az utcán :) Az a legszebb az alkotásban, hogy mikor elkezdek dolgozni valamin, még nem tudom mi lesz belőle. Nincsenek tervek, tervrajzok csak egy alap ötlet, ami folyamatosan alakul, formálódik és mikor már látom a végét, hogy mi az ami a kezem alatt született… az nagy boldogság :)

beabead

Beabead handmade jewellery

Szeretettel köszöntelek!

Kézzel készült, egyedi gyöngyékszereket és gyöngyből készült kiegészítőket készítek . Hat éve foglalkozom gyöngyékszerek készítésével.
Többféle technikával foglalkozom: gyöngyhímzés, gyöngyhorgolás, gyöngyfűzés, ásványbefoglalás, swarovski és sujtás ékszerek készítése.
Egyszerű, hétköznapokon viselhető ékszereket, de komolyabb báli, színházi darabokat is találhatsz az ékszerek között.

Minden ékszert gondos tervezés és kivitelezés jellemez a legjobb alapanyagokból.

angyal

Angyal-csomózda

Makramé ékszereket készítek, melyekbe ásványokat és féldrágaköveket foglalok.
Az ékszerkészítés az életemben az első dolog amiben igazán teljesnek érzem magam. Szeretnék olyan különleges ékszereket készíteni, melyek pozitívan hatnak viselőjükre, amelyben egésznek teljesnek érezhetik magukat. Ennek érdekében fontos, hogy megismerjelek, megosztd velem elképzeléseid, hogy közösen szőhessük meg álmaid.

Amikor úszom, a fejemben megjelennek az ékszerek, mint álomképek, látom magam előtt a csodákat amiket meg akarok valósítani, mint ajtók mögött rejlő lappangó titkok, nyílnak meg előttem a képek. Ha leülök az asztalkámhoz más dimenzióban találom magam, az órák úgy járnak el felettem, mintha megállt volna az idő. Mintha az ékszer melyet készítek, a kezem által formálná magát azzá amivé válni kíván, s valahol nélkülem történne mindez. Úgy merülök el a készítés folyamatában, mint egy meditációban, s közben megtisztulok, mintha egy szitát merítenének belém.

Remélem az általam készített darabok, másra is olyan hatást gyakorolnak majd, mint rám az alkotás folyamata.

Manoluma

5 évvel ezelőtt a saját oldalamon kezdtem kitenni az ékszereimet, majd két éve megérett a dolog és megszületett Manoluma, ami az én kis fantázia nevem. Gyerekkorom óta minden kézműves technika érdekelt és magamba is szívtam mindent amit láttam, azóta ezt a tudást fejlesztgetem,de inkább csak intuitív módon.
Főbb alapanyagok amiket használok a bőr, tollak, csontok, szőrök, most elkezdtem makramézni, amit imádok és terveim között szerepel, hogy hamarosan Indiában tanulom meg az ötvözést, hogy magam készíthessem a kiegészítőket az ékszereimhez és ruhákhoz. A kreatív szakmákból szinte minden érdekel, pont ezért szeretek dekorációt és kellékeket is készíteni, sokat dolgozom reklámokban és rendezvényeken, ilyen például a S.U.N. fesztivál, ahol második éve vezetem a dekós csapatot, ami egy különleges csoda az életemben.
Hosszútávú tervem, hogy megtanulok kalapot és cipőt készíteni, rengeteg emberrel szeretnék találkozni a világban, akiktől tanulhatok és fejlődhetek.
Mindenkinek ajánlom, hogy higgyen magában és találja meg azt, amihez ért és ami örömet okoz, így szép az élet!

Kaniraya Mandala – Csodálatos alkotások az Univerzumtól

Kaniraya vagyok. Személyre szabott, egyedileg kódolt gyógyító, harmonizáló, életmód javító stb. mandalákat, csakra sorozatokat és egyéb egyéni kérésre készült képeket festek, rajzolok.
Rajzaim nagy részéhez filctoll és akvarell ceruzát használok akrilpapírra, festményeimet vászonra és falemezre készítem akril festékkel.
Munkámmal nem csak a művészet egyediségét és szépségét szeretném közvetíteni a világ felé, hanem ösztönözni az embereket, hogy ne adják fel a reményt, ha Önmagukkal kell foglalkozniuk. Minden betegség gyógyítható és a gyógyír Mi Magunk (saját belső MAGunk) vagyunk. Festményeim, rajzaim mellé mindig írok levelet is, annak, aki kéri. Egy részt a ráhangolódásommal sok problémára erősen ráérzek és erre belső, energetikai megoldást is tudok javasolni, másrészt pedig: célom, hogy minden ember eljusson Önmagához, olyan közel, hogy már ő maga felismeri betegségeinek, problémáinak valós gyökereit és rájön, ezeket a gyökereket ő teremtette, s így ki is irthatja.
Egy ilyen erős mandala, vagy más festmény elkészítéséhez egy nevet és egy születési időt vagy fotót szoktam előjáróban kérni, mely nálam a ráhangolódást segíti elő. Ráhangolódás után pedig indulhat a csodálatos energetikai és művészeti munka, melynek szüleményei szemet gyönyörködtetőek és szívet melengetőek.

Mystical-Crystals

Kedves Látogatók!

Dudás Regina vagyok, ékszerek készítésével foglalkozom hobbi szinten.
Az ékszereim mind egyediek, szinte nincs két ugyanolyan alkotásom. Törekszem a részletekre, a finom megmunkálásokra. Ékszereim misztikusak, varázslatosak. A benne lévő kristályok és fél-drága kövek még különlegesebbé teszik, mivel minden ilyen kőnek meg van a maga gyógyereje. Minden csillagjegynek megvan a saját köve, ezért amit Te kiválasztasz az a testi és lelki gyógyulásodra szólgáló kis talizmánod lehet.
Kisüthető gyurmával dolgozom, amit aztán megmunkálok úgy, hogy természetesebb, antikosabb hatást keltsenek a medálok.
Köszönöm, hogy benéztél hozzám, és remélem megtalálod a neked teremtett talizmánt!
Egyedi kérésre is készítek nyakláncokat!

garlochin

ૐ Garlochin Magiar Artwork

A Garlochin Magiar Artwork nyugodt környezetben, odafigyeléssel készített kézműves ékszerekből és egyéb kiegészítőkből áll. Az ékszereket, amiket részben az utazásaim során, részben a kis házikónkban, az erdő mellet készítek, messze a varos zajától és a rohanástól, igyekszem olyannyira jó érzésekkel és harmóniával átitatni, hogy az a leendő gazdájára is hatással legyen.
Imádok elmerülni abba a teljesen más világba, miközben az ékszereket készítem, szeretek a színekkel játszani, új dolgokat kipróbálni, fejlődni és az utazásaim során beszerzett alapanyagokból (viasszal bevont fonal, 100% hemp fonal, féldrágakövek, réz vagy fém gyöngyök, fa illetve csont díszek, stb.) igyekszem szebb és szebb dolgokat kreálni. Nagyon fontosnak tartom a kézművesek munkáját, hiszen amik ezekben a műhelyekben készülnek, azok egyedi darabok, odafigyeléssel és szeretettel készített csodák. Válassz ki egy formát, mondd meg a kedvenc színed, válassz egy követ és a többit nyugodtan rám bízhatod.
Ha több munkámra vagy kíváncsi, nézd meg a Garlochin Magiar Artworkot a facebookon.

uma

UMA Universe’s

UMA Universe’s More than Art
/Az univerzum egyedisége a te egyéniségednek/

Kresalek Dávid festőművész vagyok.
Egy gondolat folytán találtam ki, hogy a festményeket hordani is lehet pólóra, ruhára való festéssel, így egyedi utánozhatatlan ruhával a saját egyéniségünket formálhatjuk tovább.
Egyedi stílusaim vannak az univerzum iránti szeretetem, tiszteletem, által festek galaxisokat, galaxisködöket, univerzumi részleteket. Összekötve az Univerzumot és az embereket még jobban egymással.
Mellette egy másik irányzatom a Hippi/Goa/Szeretet/Boldogság pólóim vannak, melyek szintén a személyi kifejezésmódot gazdagítják.
Álmodjuk meg közösen vagy bízd rám és megalkotom álmaid pólóját.

UMA szó jelentése: (hindu istenség) jelentése az áldások adományozója
portugálul: egy, polinéz nyelven: csókot jelent

Nibiru – egyedi ékszerek az univerzum egyik mesés zugából

Személyre szabott és teljesen egyedi ékszerek készítésével foglalkozom. Számomra a forma határozza meg az anyagot, és a kívánság a végeredményt.
Kristályok, különleges madártollak, csontok és más természetes és nem természetes anyagok felhasználásával készítem ezeket a kincseket. Ami közös bennük: mindig csak egyetlen egy darab készül valamiből, nincs két egyforma, mert minden darab önálló erejű alkotás, amire teljes figyelmet fordítok. Célom, hogy minél mélyebb jelentőségű, már-már varázserejű tárgyakat készítsek, melyek amulettként, talizmánként képesek szolgálni a gazdájukat. Az alkotás, tervezés a szenvedélyem, ugyanolyan teljes figyelemmel, szeretettel és rituáléval készítek el minden felkérést. Kristályamulettek, drót- és gyurmaékszerek, sámáni rítusok kellékei, fejdíszek és tünde ékszerek, varázspálcák és hazai madaraktól gyűjtött szépséges toll fülbevalók, hajdíszek a kedvenc alkotásaim, de bármilyen kérést szívesen teljesítek, akár egy szeretett tárgyad is ékszerré formálom számodra.

Különös izgalommal várom azokat, akik valami nagyon különleges, számukra nagy jelentőségű, megismételhetetlen dologra vágynak!

dreamcatcher

Dreamcatcher jewelry

Ékszerek ébrenálmodozáshoz- Dreamcatcher jewelry by Sziringa

Álomcsapdás ékszereket készítek bőrrel, aprócska ásványokkal, gyöngyökkel és szépséges színekből összeválogatott fonalakkal a Te kívánságod szerint is, hol tollasabb, hol egyszerűbb változatokban, tetszőleges kombinációkkal. A karikák méretét is megválaszthatod, lehetnek 2,5 cm vagy 4 cm nagyságúak, nyakláncok esetében nincsenek korlátok! :)

Garantáltan egyedi ékszert álmodhatunk meg Neked is!

Zsuzsihopp

Szabó Zsuzsi vagyok, egy táskabolond táska- és övtáskakészítő.
Az egyedi tárgyak készítése gyermekkori szerelem az életemben. Kicsi korom óta varrok,
gyerekként a babaruhától kezdve a cipőkön át a legkülönfélébb használati tárgyakig mindenfélét készítettem. Mára a varrás nagyon fontos önkifejezési formává vált számomra, hiszen a tervezési és kivitelezési folyamat során a textilekből a színeken, a formákon és a különböző textúrákon keresztül közvetíthetem az érzéseimet és a gondolataimat.

Táskakészítéssel a főiskolai évek alatt kezdtem el foglalkozni. Rajz-vizuális kommunikáció szakos hallgatóként mindig igény volt egy nagyobb, érdekesebb és praktikusabb táskára, így került lassan előtérbe a táskakészítés, amely azóta hobbi, munka és szerelem egyaránt.
Imádom a textileket, igazi rajongójuk és gyűjtőjük vagyok. A pamutvászontól a hímzett szöveten keresztül a vízlepergető textilekig minden szövött, kötött, horgolt anyag szóba jöhet, az állati bőrről és szőrméről viszont azt gondolom, hogy jobb, ha az állatok viselik.
Szeretek kísérletezni a különböző színű, mintájú, textúrájú anyagok kombinációjával.
A funkcionalitás nagyon fontos szempont a számomra. Ezért a táskáimon a mintának szinte
minden esetben funkciója van. Így alakítottam ki egyik kedvencemet, a levél formájú zsebekkel díszített övtáskát, majd a válltáskát.

A levél gyerekkorom óta végigkísérte a kreatív tevékenykedésemet, letisztult, egyszerű formájával és a levelek erezetéből adódó egyszerű mintájával a harmóniát, a nőiességet és az egyszerű nagyszerűséget szimbolizálja a számomra.
Később ezt a típust elkezdtem variálni, így ma már számtalan változata szerepel a repertoárban, mind a színvilág, mind a szabás tekintetében.
Szeretek szöszmötölni, ebből jön az alkotásaim másik fő jellegzetessége a pötty, amiket én készítek el és varrok fel minden munkámra. Legtöbbször úgy érzem, hogy a pöttyökkel teszem fel az „i”-re a pontot, még több színt és vidámságot teszek bele az adott darabba, mára szinte szignóként használom.

PolifonIQ

Üdv!
A PolifonIQ-ot azért hoztuk létre, hogy független művészek alkotásaiból, ruházati terméket hozzunk létre, kis szériában, törekedve az egyediség megőrzésére. Jelenleg UV aktiv, chroma 3D pólókat gyártunk, de igény szerint más ruházatra is elkészítjük a mintákat.

We’ve founded PolifonIQ with the aim to produce small-series garments by using pieces of art by independent artists, so that the unique feature of such garments will remain.
Currently UV active, chroma 3D T-shirts are under production. Upon request, however, we are ready to apply such patterns on other types of garment too.

vandor

Vándorbolt

Sziasztok!
Macsek vagyok.

Ékszereket, vándorbotokat, használati tárgyakat, és kevésbé használható, ámde rettenet jól kinéző dísztárgyakat készítek fából.
Néha dolgozom csonttal, és kővel is, meg mindennel, ami a kezem ügyébe kerül, és kézi erővel alakítható. A “cuccok” 99%-ban kézzel készülnek, bár néhány munkafázishoz (lukak, fűrészelés) néha muszáj kisgépeket használnom. A kézimunka garantálja, hogy az elkészült holmik teljesen egyediek, biztosan nem fog szembe jönni az utcán, ha vásárolsz valamit.

A felhasznált fák között vannak hazaiak, és exóták is (messzi országokból), de minden darab őrzi a fa eredeti színét, és mintázatát. Nem használok festéket, pácot, lakkot sem, csak viaszt, olajat, vagy tiszta vazelint a tartósításhoz, polírozáshoz. Ebből adódóan viselés közben a fa színe idővel megváltozik, mélyül, kontrasztosodik, de szerintem ettől lesz igazán érdekes a dolog. Veled változik az ékszer, felveszi a te stílusodat, és igazából a tiéd lesz. Inspirációt elsősorban a természetből merítek, bár olykor “beesik” más stílus is… nincs igazi koncepció… :)

Célul tűztem ki, hogy olyan ékszer minőségű holmikat készítsek, amiket egy életen keresztül hord majd valaki. Mindig megpróbálom az adott formából, anyagból, elképzelésből a legjobbat kihozni (van, hogy sikerül, van hogy nem ).
Szeretem, mikor valakinek vannak saját elképzelései, és együtt ötletelhetünk, hogy azt hogyan lehetne megvalósítani.

Ha szereted a természetes anyagokat, formákat, böngészd át a Vándorboltot a Facebook-on, és válassz valami hozzád illőt.
Vagy ha van egy jó ötleted, elképzelésed, de nem tudod hogy megvalósítható-e? Beszéljük meg!


Egy kis kedvcsináló a bolt repertoárjából:

Nyakláncok/medálok:
A legnagyobb forma és színvilágú része a boltomnak. Mindenféle fából, mindenféle technikát alkalmazva, mindenféle formát felvonultat. Hazai és külföldi fákat is használok, a formavilág alapvetően természet közeli, de egyéni ötleteket is szívesen megvalósítok, ha módomban áll.
medálok


Titoktartók: A kedvenceim.
Azért neveztem el így ezt a stílust, mert azon kívül, hogy dekoratív ékszerként lehet hordani, gyakorlati haszna is van: Titkot tud tartani! Ha van egy nagy, nehéz titkod, amit nem mondhatsz el senkinek, de nagyon nyomaszt, csak súgd bele, és feledkezz el róla! :)
Az “extrája” ezeknek a kis holmiknak, hogy egy darab fából vannak kifaragva. A belsejében lévő kicsi golyó nem “belekerült” vagy “beleraktam”, hanem mindig is ott volt, ugyanabból a darab fából van, mint a külső rész. Az apró lukakon “benyúlva” sok türelemmel faragtam ki ezeket, és amíg szét nem törik, benn is maradnak.
unnamed


Gyűrűk:
Általában több féle fából, ragasztással készülnek. Ragasztásnál cserélgetem a fa szálirányát, így minimális vastagság mellett maximális tartósságot tudok elérni.
Bár erősek, és sokat kibírnak, ne feledkezz meg róla, hogy azért mégiscsak fából való. Ha a kertet ásod, vagy szertornázol, inkább vedd le! :)


Vándorbotok:
Mert ha menni kell, hát menni kell…..
Erős, ám könnyű hazai fákból készülnek. Kőris, dió, fűz, mogyoró, éger…. Időnként csinálok saját ötlet alapján is, de legtöbbjük rendelésre készült. Itt van legnagyobb jelentősége a te fantáziádnak, elképzelésednek, és kreativitásodnak. Egy kis varázslattal a faragott mintát este világítóvá is tudom varázsolni, hogy nehezebb legyen elveszteni.. :)


Tündérvárak:
Napjainkban sajnos egyre több erdőből kiszorulnak a tündérek, pedig igazán nem foglalnak sok helyet…
A Tündérvár- projectnek kettős célja van: Egyrészt az otthontalanná vált tündéreknek tündérhez méltó lakhatást biztosít, másrészt közelebb hozza egymáshoz az emberek és a tündérek világát azáltal, hogy lehetőség nyílik a saját lakásodban is tündéreknek otthont adni.
Ezek a leglassabban készülő holmik, egyik – másik hetekig, esetleg hónapokig készül. Nem vállalok rájuk se rendelést, se elképzelések megvalósítását, mert maximálisan a talált fatörzs- gyökér darab határozza meg, hogy milyen stílusú, alakú, hangulatú lesz a kész vár.

Továbbiak, egyebek:

Én.

akoko

Akoko’s armoire

Akoko’s armoire varázslatos ruháit a természet, a természet színei és formái ihlették. Egyedi, ösztönösen alkotott kézműves darabok a fesztiválok táncosainak.
Minden egyes darab különleges, kézzel készült és speciális színárnyalatokra festett.
A színek sok-sok árnyalatban váltakoznak. Az egyedi ruhákat különböző anyagok és vintage csipkék díszítik.

Akoko’s armoire magical clothing inspired by nature and natural colours and shapes, intuitively uniquely created hand made pieces especially for festive dancers.
All pieces are one of a kind, handmade, hand-dyed in a special colour blend. The colours are shifting in many different shades. Unique designs are decorated with different materials and vintage laces.

15435701_594899347377838_267729050_n

Suncircles

Tündéres-manós, mezítláb táncolós, újrahasznosítós, fűzős-kötözős, mesebeli ruhák szívvel-lélekkel készítve.

15435817_594902530710853_445684350_n           15435844_594902307377542_1754922754_n

15451449_594901700710936_1254342339_n           15497736_594902954044144_1503705179_n

15515844_594901940710912_1140678873_o          15537104_594902620710844_1184283294_o

15540370_594901987377574_1860397784_o           15554885_594902627377510_1297678049_n

15554886_594901704044269_1669891772_n               15555006_594902240710882_1204925356_n

15555630_594902534044186_1328683078_n               15556109_594902354044204_1050083076_n

Elérhetőségek:

facebook
instagram
etsy

tunder

Tündérguriga Leather Art

Műhelyemben álmokat öntök bőrbe, textilbe. Nálam az olló szabja a határokat, nem a képzelet. Ha engem választasz, élj bárhol a földön, az alkotás ideje alatt csapatmunkát végzünk. Te és én. Te a vágyaidat dobod be a közösbe, én a tudásomat. Ami kettőnk tehetségéből születik, az csak a Tiéd, de miután útjára engedem, az enyém is marad egy picit. Ez a vékony szál fog emlékeztetni arra, hogy ezt együtt készítettük, Veled…

Így gurul a Guriga :)

Dare2wear

A szóösszetétel jelentése: merjed viselni! A Dare2wear Magyarországon elsőként kínál műrasztákat azok számára, akik szeretnének kitűnni a tömegből. Részletes leírás, rendelés menete stb. a honlapon találhatók. Itt és emailben is szívesen válaszolok bármilyen kérdésre. :)

Záradék: a raszták szigorúan nem dohányzó környezetben készülnek, de van két macskám. Ugyan ők nem érintkeznek a hajakkal vagy a rasztákkal, de ha nagyon súlyos allergiád van, akkor javaslom, hogy máshonnan rendelj.

A hajhosszabbítást eredeti, szálirányos indiai hajból csinálom mikrogyűrűzéssel, felvarrással vagy csatokkal (utóbbi csak alkalmi megoldás, ha nem szeretnéd minden nap hordani).
Az ár a haj hosszától, mennyiségétől és színétől is függ. Ezekről emailben tudsz érdeklődni. Természetesen ennél jobb minőségű hajat is kérhetsz, de azzal számolnod kell, hogy az európai haj nagyon drága.

Dare2wear is specialized in LIGHTWEIGHT, COMFORTABLE, bendy but sturdy dreads that will last through years of wear with little or no maintenance (see my twisted natural dreads albums). After years of experince with wearing dread extensions myself, i perfected this style to meet my clients’ and my own high standards. I offer other styles for variety on occasion too.

Dare2wear dreads are all handmade and sealed with hot steam. They are made of high quality Kanekalon hair. They can be made as double or single ended dreads. If you would like to know more please check out my homepage or ask me. :)

Disclaimer: the dreads come from a strictly non-smoker home but i have two cats. Though the cats don’t come in contact with the hair or dreads i work with, if you have severe allergies i recommend considering getting dreads elsewhere.