Ozric Tentacles

Ozric Tentacles

A britek egyik kedvenc fesztiválzenekara tér vissza Magyarországra! Az instrumentális zenében utazó együttes stílusa igen széles skálán mozog: az ambient, a groove és a dub elemei keverednek a pszichedelikus rockkal, ezzel szinte egy földöntúli egyveleget létrehozva. A hazánkban is többször nagy sikerrel koncertező Ozric Tentacles április 29-én legújabb, Technicians of The Sacred című huszonegyedik (!) stúdióalbumát mutatja be a magyar közönségnek. Aki belépőt vált, nem csak egy koncertre fizet be, hanem egy igazi asztrális űrutazás résztvevője lehet, a pszichedelikus zene ugyanis garantáltan egy másik világba repíti a hallgatóságot.

Az esemény a megújult Akvárium klubban lesz megtartva, melyre jegyeket lehet nyerni a psyinfo.hu Facebook oldalán!

Az Egyesült Királyságbeli fesztiválok egyik legnagyobb hatású zenekara az elmúlt évek során többször is elbűvölte a hazai pszichedelikus zenekedvelők szívét, mind fesztiválkörnyezetben, mind klubkoncert keretein belül – a legendás együttes április 29-én korábban nem próbált terepen, az Akvárium Klub korszerűsített KisHalljában szólaltatja meg nem evilági dallamait a méltán népszerű Óperentzia zenekar kíséretében.

Az Ozric Tentacles zenéje a légies ambient és dub egyvelege, rare groove és pszichedelikus progresszív rock áthallásokkal. A zene és lélek határtalan kutatómunkájával van tehát dolgunk.
Az Ozrics már több mint 25 éve éli a rock and roll zenekarok viszontagságos életét. A banda túl van már több tagcserén, számos projektet hozott létre (ide tartozik többek közt az Eat Static és a Nodens Ictus), saját lemezkiadót alapított (Dovetail & Stretchy), közel 25– köztük slágerlistára is kerülő – nagylemezt adott ki, és több millió albumot adott el világszerte. Ennek ellenére a zenekar töretlen lendülettel dolgozik tovább.
Még ma is számtalan rajongót szereznek a védjegyükké vált hippie életérzés, elektronikus rave hangzás és kicsavart gitármenetek ötvözetével, amely billentyűsökkel, midi samplerekkel és groove-os basszussal egészül ki.

Az Ozric Tentacles előtt a hazai underground színtér egy gyöngyszeme, az Óperentzia zenekar hangol rá minket az álomvilágba illő zenei utazásra: mély, lüktető, valószerűtlen dallamaik gondoskodnak róla, hogy néhány óra erejéig messze rugaszkodjunk a megszokott hétköznapoktól, itt a város szívében.

Ozric Tentacles a SoundCloud-on:
https://soundcloud.com/ozric-tentacles-official

tovább az eseményhez…